Workshops en kennisopbouw

Heeft jouw team behoefte aan inspiratie of kennis met betrekking tot inclusief onderwijs? Willen jullie weten hoe je omgaat met botsende perspectieven? Wil je kunnen lesgeven met begrip voor de gevoeligheden in de samenleving? Wil je weten hoe je discriminatie en racisme tegen kunt gaan? Of wil je aan je leerlingen kunnen uitleggen wat de invloed van de geschiedenis is op onze huidige denkbeelden? Fawaka WereldBurgerschap biedt workshops en trainingen op al deze vlakken. 

Weet je niet precies wat je nodig hebt? Bel met ons op 06-49218209 en vraag naar Lorainne, zij praat je er doorheen.

Wil je een workshop op maat? Ook daar kan Lorainne je in begeleiden.

Vraag ons naar de mogelijkheden om subsidie te ontvangen voor dit aanbod!

Een greep uit ons workshop aanbod:

Inspiratiesessie WereldBurgerschap: Maak kennis met WereldBurgerschap en laat je inspireren door o.a. lesmateriaal en best practices.

Workshop Diversiteit en Inclusie: Zorg met je team voor een basiskennis en gemeenschappelijke taal met betrekking tot diversiteit en inclusie. Zijn jullie al wat verder? We verzorgen ook workshops op maat die aansluiten bij jullie kennisniveau.

Workshop Schurende Gesprekken: Je krijgt handvatten en vaardigheden om in dialoog te gaan bij botsende perspectieven.

Workshop Wereldgeschiedenis: Raak geïnspireerd door geschiedenisonderwijs vanuit verschillende perspectieven en kom zo dichterbij de belevingswereld van de diverse leerlingen in jouw klas.

Workshop Genderdiversiteit: Leer over de terminologie, geschiedenis en wetenschap gerelateerd aan genderdiversiteit

Workshop Stereotypen: In deze workshop bespreken we verschillende concepten rond stereotypering zoals onbewuste vooroordelen, hyperritualisatie en micro-agressies. We bespreken hoe stereotypen terugkomen in jouw onderwijspraktijk en hoe stereotypering tegen te gaan.

Zit de workshop die je zoekt er niet tussen?
Vraag het ons, ons aanbod aan workshops blijft uitbreiden.

Ben je op zoek naar structurele kennisopbouw?

Fawaka WereldBurgerschap biedt twee leergangen:

Leergang Inclusief Onderwijs: expliciete scholing rondom racisme en discriminatie. Leer in 7 sessies structurele uitsluiting te herkennen en doe nieuwe inzichten op in relatie tot je eigen onderwijspraktijk. 

Nascholing en lesinspiratie Slavernijverleden, koloniaal verleden en de doorwerking hiervan. In 3 sessies doe je kennis op over het slavernijverleden en reflecteer je op de doorwerking hiervan in het heden.

Vraag een offerte aan!    Ik ontvang graag een offerte voor de volgende onderdelen:


    Plan meteen een afspraak in!