Over Ons

Fawaka WereldBurgerschap biedt scholen een inclusieve en wereldse invulling van burgerschap: WereldBurgerschap. Samen met scholen en schoolbesturen werken we praktisch, pragmatisch en gestructureerd aan WereldBurgerschap waarmee je voldoet aan de overheidseisen vandaag en in de toekomst. Invulling geven aan burgerschapsonderwijs doen we samen met schoolleiding, leraren en leerlingen om zo leerlingen te helpen ontwikkelen tot wereldburgers die bouwen aan de wereld van morgen.

Wij ondersteunen scholen en schoolbesturen in de professionalisering van het burgerschapsonderwijs. Bij ons kun je terecht voor korte interventies, kennisopbouw en compleet ontwerp en uitrol van je burgerschaponderwijs. 

Bij het invulling geven van burgerschap met wereldburgerschap, wordt expliciet aandacht besteed aan zaken dichtbij én ver weg. Er wordt een internationale blik gebruikt, die zich uit in aandacht voor thema’s rondom duurzame ontwikkeling, maar ook aandacht voor kennis en perspectieven vanuit verschillende werelddelen. Thema’s als ongelijkheid en inclusie krijgen veel aandacht, ook met aandacht voor wat dichtbij én ver weg speelt.

Wereldburgerschap bevordert actief onderdeel uitmaken van de eigen omgeving, de samenleving en de wereld - vanuit de principes van gelijkwaardigheid van alle mensen, wederzijdse afhankelijkheid en gedeelde verantwoordelijkheden.

Wij strijden voor een inclusieve samenleving waar voor iedereen een plekje is en waarin iedereen een rol heeft. Impact groot of klein, alles telt en jij mag er zijn precies zoals je bent. Met scholen bouwen we aan wereldburgerschap dat past binnen de eigen identiteit en manier van werken van de school. We brengen een schat aan expertise op diversiteit en inclusie in combinatie met expertise op verandermanagement en organisatie. 

Het team van Fawaka Wereldburgerschap

Maaike Irizarri van Suchtelen
Directeur & Oprichter
Thiemo Heilbron
Directeur & Oprichter
Miguel Heilbron
Directeur & Oprichter
Khadija al Mourabit
Hoofdtrainer Leergang Inclusief Onderwijs
Nathalie Petrocchi
Hoofd Onderwijsadvies
Lorainne Berggraaf
Adviseur Educatieve Samenwerkingen
Daan Bekker
Onderwijsadviseur
Sharon Ubani
Onderwijsadviseur & trainer
Hugo Ruiter
Hoofd coördinatie en uitvoer
Wai-Han Wong
Coördinator
Aisling Adinda Hop
Junior Relatiemanager
Ardishia Ngadimin
Coördinator
Harsono Sokromo
Onderwijsadviseur & Trainer

Vacatures

Heb jij een hart voor onderwijs en wil je échte impact maken? Kijk dan snel bij onze vacatures!