nieuws

Inspiratiesessie op IKC Klimboom

wo 15 nov 2023

Gisteren was Nathalie Petrocchi, een van onze onderwijsadviseurs, bij IKC Klimboom voor een inspiratiesessie WereldBurgerschap. De inspiratiesessie is bedoeld als kennismaking met WereldBurgerschap en wordt vaak gebruikt aan de start van een traject waarin we burgerschapsonderwijs uitrollen op een school. Zo zorgen we ervoor dat het hele team meteen dezelfde kennis heeft, weet wat ze te wachten staat en werken we aan draagvlak binnen het team. Natuurlijk kan je de sessie ook los aanvragen bij ons!

De sessie duurt een dagdeel en is enorm interactief. We beginnen met uitleg over de WereldBurgerschap-cirkel, nemen enorm veel boeken en lesmateriaal mee waar je lekker in kan kijken en aan het eind van de sessie inventariseren we met je wat al doet aan burgerschap en wat je nog wil of nodig hebt. Zo bouw je je burgerschapsonderwijs voort op wat er al staat. Onze ervaring is dat scholen altijd al heel veel doen!

IKC Klimboom had Annemarie van der Sluijs gevraagd om visuele notulen te maken. Wat een goed idee was dat! Daardoor komt het verhaal nog meer tot leven!

Sijmen Kosten, schoolleider bij IKC Klimboom over de inspiratiesessie; "Wat een mooie gesprekken over hoe we onze leerlingen hierin gaan meenemen en komen tot een doelmatig en samenhangend aanbod!"

Wil jij ook een inspiratiesessie WereldBurgerschap bij jou op school of bij jouw schoolbestuur? Mail of bel en vraag naar Ryan op  06 4921 8209

calendar-full