Nascholing Slavernijverleden, koloniaal verleden en de doorwerking ervan

'Nascholing, slavernijverleden, koloniaal verleden en de doorwerking hiervan’ is een workshop voor professionals in het primair onderwijs.

Investering€ 1000,-
Duur workshop3 x 2 uur
Aantal deelnemers10 tot 20
Geschikt voorPrimair onderwijs (leerkrachten, coördinatoren burgerschap, schoolleiding en schoolbesturen

Het slavernij- en koloniaalverleden is niet enkel onderdeel van de geschiedenis, maar vindt zijn relevantie nog steeds in de hedendaagse maatschappij. De ‘Nascholing slavernijverleden, koloniaal verleden en de doorwerking ervan’ geeft hier meer inzicht in én helpt om de vertaalslag te maken naar de eigen onderwijspraktijk.

Tijdens deze nascholing gaan we op zoek naar de onderbelichte verhalen die hiervoor van essentieel belang zijn. Het is belangrijk om elkaars verhaal te her- en erkennen en hierdoor te werken aan een solidair, begripvol en empathisch wereldburgerschap.

Je werkt aan kennisopbouw over de conceptuele ideeën rond inclusief geschiedenisonderwijs en het koloniale verleden en slavernijverleden van Nederland. Na kennisopbouw verleggen we de focus naar hoe deze gebeurtenissen doorwerken in de hedendaagse maatschappij.

De nascholing biedt lesinspiratie en activeert de kennis van leerkrachten om de vertaalslag te maken naar eigen onderwijspraktijk. Schoolleiders kunnen deze training opgeven voor herwaardering in het schoolleidersregister.

Deze workshopreeks is ontwikkeld dankzij de bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie.

Als je als schoolleider deze training volgt, dan kun je dit opgeven voor de herwaardering in het schoolleidersregister.

Interesse in de workshop voor jouw school(bestuur)? Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnenkort contact met je op, of bel 06 49 21 82 09 en vraag naar Ryan.