Lesmateriaal ‘Verken Onze Koloniale Erfenis’

Lesmateriaal ‘Verken Onze Koloniale Erfenis’: Poster, gesprekskaarten, online lessen & opdrachten

Fawaka WereldBurgerschap & Tropenmuseum ontwikkelden een poster en lesmateriaal ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Onze koloniale erfenis’ in het Tropenmuseum. Download de poster hier als PDF-bestand.

Het koloniale verleden heeft de wereld van nu gevormd. Wat merk jij vandaag nog van het koloniale verleden? Dit lespakket bestaat uit een poster, gesprekskaarten en 12 lessen. De lessen kun je los van elkaar geven of opeenvolgend.De poster met gespreksstarters kun je gebruiken om het gesprek over koloniale erfenissen te starten en interesses van leerlingen in kaart te brengen. 

Online vind je 12 lessen met verschillende kennis- en creatieve opdrachten. De lessen zijn afzonderlijk te geven maar kun je ook opeenvolgend doen. Ook zijn de lessen goed in te zetten ter voorbereiding van een bezoek aan de tentoonstelling 'Onze koloniale erfenis' in het Tropenmuseum in Amsterdam. 


De poster is fysiek beschikbaar bij het Tropenmuseum in Amsterdam.

Download de poster hier als PDF-bestand.

Online vind je lessen rondom de thema’s:

Klik op de links om de lessen te bekijken.

De lessen zijn ontwikkeld door het Tropenmuseum en Fawaka Wereldburgerschap ter gelegenheid van de tentoonstelling Onze koloniale erfenis in het Tropenmuseum.
Op www.tropenmuseum.nl/nl/onderwijs  en www.fawakawereldburgerschap.nl vind je ons gehele onderwijsaanbod. 

Zie voor meer rondom gerelateerde thema's ook de publicaties '5x wat je echt moet weten over slavernij & racisme' & '10 keer meer geschiedenis'.